Рецепти
Чорба од праз и пилешки дроб Ана Ѓорова

Вкусна домашна чорба за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере со вода на оган додајте ги маслото, сол и кога ќе зоврие, варете го пилешкиот дроб.
  2. Компирите лупени исечени на коцки и празот на долгнавести парчиња ставете ги во друго тенџере со зовриена вода на оган.
  3. Откако ќе се сварат компирите и празот, тргнете ги од оган и измиксирајте ги со блендер.
  4. Изблендираната смеса додајте ја во тенџерето со сварениот дроб на оган и промешајте.
  5. Во друг сад изматете ги со жица жолчките со павлаката.
  6. Во тенџерето со чорбата додајте го путерот, мешајте со лажица додека да се растопи, а потоа непрекинато мешајќи додавајте ги жолчките и павлаката.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: