Рецепти
Чорба од праз и пилешки дроб
Вкусна домашна чорба за вистинските љубители
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки џигер(и срце 500 грама )
Праз(3 )
Компир(3 )
Путер(50 Грама)
Жолчка од јајце(2 )
Кисела павлака(200 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Во тенџере со вода на оган додајте ги маслото, сол и кога ќе зоврие, варете го пилешкиот дроб.
- Компирите лупени исечени на коцки и празот на долгнавести парчиња ставете ги во друго тенџере со зовриена вода на оган.
- Откако ќе се сварат компирите и празот, тргнете ги од оган и измиксирајте ги со блендер.
- Изблендираната смеса додајте ја во тенџерето со сварениот дроб на оган и промешајте.
- Во друг сад изматете ги со жица жолчките со павлаката.
- Во тенџерето со чорбата додајте го путерот, мешајте со лажица додека да се растопи, а потоа непрекинато мешајќи додавајте ги жолчките и павлаката.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во