Рецепти
Чорба од праз и пилешки дроб Ана Ѓорова

Вкусна домашна чорба за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере со вода на оган додајте ги маслото, сол и кога ќе зоврие, варете го пилешкиот дроб.
  2. Компирите лупени исечени на коцки и празот на долгнавести парчиња ставете ги во друго тенџере со зовриена вода на оган.
  3. Откако ќе се сварат компирите и празот, тргнете ги од оган и измиксирајте ги со блендер.
  4. Изблендираната смеса додајте ја во тенџерето со сварениот дроб на оган и промешајте.
  5. Во друг сад изматете ги со жица жолчките со павлаката.
  6. Во тенџерето со чорбата додајте го путерот, мешајте со лажица додека да се растопи, а потоа непрекинато мешајќи додавајте ги жолчките и павлаката.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: