Рецепти
Чорба од праз и пилешки дроб Ана Ѓорова

Вкусна домашна чорба за вистинските љубители

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере со вода на оган додајте ги маслото, сол и кога ќе зоврие, варете го пилешкиот дроб.
  2. Компирите лупени исечени на коцки и празот на долгнавести парчиња ставете ги во друго тенџере со зовриена вода на оган.
  3. Откако ќе се сварат компирите и празот, тргнете ги од оган и измиксирајте ги со блендер.
  4. Изблендираната смеса додајте ја во тенџерето со сварениот дроб на оган и промешајте.
  5. Во друг сад изматете ги со жица жолчките со павлаката.
  6. Во тенџерето со чорбата додајте го путерот, мешајте со лажица додека да се растопи, а потоа непрекинато мешајќи додавајте ги жолчките и павлаката.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: