Рецепти
Чорба од праз со брокула (хроно) Ана Ристеска

Во чорбата може да додадете бело пилешко месо за да добиете комплетен оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праз(1 поголем )

Брокула(1 помала )

Лук(1-2 Чешниња)

Бистра зеленчукова супа(1.5 Литар)

Масло(малку )

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Исчистете го празот и исечете го на коцки. Исто така, исечкајте го лукот на ситни коцкички. Искинете ја брокулата на цветови.
  2. Пржете ги празот и лукот на малку масло да омекнат. Додајте ја супата од зеленчук и динстајте на умерена температура.
  3. Кога лукот ќе се издинста, додајте ги цветовите брокула и истурете ја преостанатата супа, па продолжете со готвење додека омекне зеленчукот.
  4. Омекнатиот зеленчук и супата измешајте ги со рачен миксер или испасирајте ги. Додајте зачини по вкус и гответе уште малку.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: