Рецепти
Чорба од тиквички Ана Ѓорова

Летна и вкусна чорба од тиквички во неколку едноставни чекори

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 )

Копар(1 Китка)

Путер(1 Супена лажица)

Брашно(1 Супена лажица)

Жолчка од јајце(2 )

Кисела павлака(4 Супени лажици)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Излупете ги тиквичките и исчистете ги од семките, исечете ги на ситни коцки и ставете ги во тенџере со зовриена вода да се варат.
  2. Во водата каде што се варат тиквичките ставете ситно исечкан копар.
  3. Во друг сад на оган ставете 1 супена лажица путер и 1 супена лажица брашно. Пропржете го брашното многу кратко и внимавајте запршката да остане со светла боја. Додајте во водата со тиквичките и додајте сол и бибер по вкус и варете.
  4. Пред послужување, ставете 2 жолчки од јајце, 3 – 4 супени лажици кисела павлака и сок од лимон во чорбата и убаво промешајте.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: