Рецепти
Чорба со печурки Ана Ѓорова

Вкусно вегетаријанско предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(150 Грама)

Компир(2 )

Морков(3 )

Кромид(1 Главица)

Лук(малку )

Фиде(1 грст )

Коцка за супа од зеленчук(1 )

Брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во тенџере со вода се ставаат печурките да провријат.
  2. Компирите, лукот, кромидот и морковите се сечкаат на парчиња и се додаваат во тенџерето со зовриените печурки. Се варат заедно 45 минути.
  3. Потоа се додава фидето заедно со коцката за супа и се остава да врие уште 10 минути.
  4. На рингла во тава се загрева масло и се пропржува 1 лажица брашно. Откако ќе се испржи, се трга тавата од оган и се додава 1 лажица црвен пипер и се меша.
  5. Испрженото брашно се додава во тенџерето со чорбата и се остава да врие уште 5 минути. Се зачинува со сол и вегета по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: