Рецепти
Десерт со праски и суво грозје Ана Ѓорова

Вкусен, лесен и освежителен летен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(8 од конзерва или свежи )

Суво грозје(2 Супени лажици)

Бренди(2 чашки )

Слатка павлака(2 Децилитри)

Шеќер во прав(1 Супена лажица)

Бисквити(4 )

Цимет(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исцедете ги праските од течноста и исечете ги на парчиња.
  2. Ставете ги во сад со сувото грозје, полијте ги со бренди и оставете ги половина час.
  3. Изматете ја павлаката со шеќерот во прав.
  4. Сомелете ги бисквитите и измешајте ги со циметот.
  5. На дното од стаклените чаши за послужување ставете малку изронети бисквити или пандишпан.
  6. Полијте со малку сируп од праските, па додајте ја смесата со праски и суво грозје.
  7. Дополнете ги чашите со изматената павлака и украсете по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: