Рецепти
Десерт со праски и суво грозје Ана Ѓорова

Вкусен, лесен и освежителен летен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(8 од конзерва или свежи )

Суво грозје(2 Супени лажици)

Бренди(2 чашки )

Слатка павлака(2 Децилитри)

Шеќер во прав(1 Супена лажица)

Бисквити(4 )

Цимет(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Исцедете ги праските од течноста и исечете ги на парчиња.
  2. Ставете ги во сад со сувото грозје, полијте ги со бренди и оставете ги половина час.
  3. Изматете ја павлаката со шеќерот во прав.
  4. Сомелете ги бисквитите и измешајте ги со циметот.
  5. На дното од стаклените чаши за послужување ставете малку изронети бисквити или пандишпан.
  6. Полијте со малку сируп од праските, па додајте ја смесата со праски и суво грозје.
  7. Дополнете ги чашите со изматената павлака и украсете по желба.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: