Рецепти
Дипломат сендвичи Ана Ристеска

Интересни сендвичи за појадок кои за најдобар резултат се препорачува да ги подготвите од вечер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Багет(1 )

Гауда кашкавал(200 Грама)

Шунка(120 Грама)

Кисели краставички(140 Грама)

Пилешка паштета(400 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Лебот поделете го на два дела. Секој дел одделно издлабете го убаво за да ја извадите целосно средината од лебот.
  2. Потоа, исечканата шунка, краставичките, кашкавалот и паштетата го мешаме заедно за да добиеме хомогена смеса. Со смесата го полниме издлабениот леб.
  3. Вака приготвениот леб го ставаме во фрижидер да се стегне од 2 до 3 часа.
  4. Потоа лебот го сечеме на парчиња и така сендвичите се приготвени за послужување.
  5. Сендвичите е најдобро да се приготват еден ден порано за добро да се стегнат и повкусни се за јадење.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: