Рецепти
Домашен песто сос Ана Ѓорова

Превкусен италијански сос за тестенини од свеж босилек и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(1 Чешне)

Свеж босилек(50 Грама)

Рендан пармезан(30 Грама)

Морска сол(1 Прстофат)

Пекорино кашкавал(30 Грама)

Маслиново масло(100 Милилитри)

Борови ореви (пињоли)(15 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Лукот излупете го и истолчете го во дрвен сад заедно со малку морска сол.
  2. Потоа додајте ги целосните, измиени и исушени листови босилек и толчете ги заедно со лукот додека убаво не се испасира смесата и не стане кашеста.
  3. Откако ќе добиете убава смеса, додајте ги боровите ореви и толчете повторно додека не се соедини смесата.
  4. Пекорино кашкавалот изрендајте го на најситно и додајте го заедно со ренданиот пармезан во смесата со босилекот.
  5. На крај додајте го маслото и убаво промешајте додека не добиете хомогена смеса.
  6. Песто сосот ставете го најмалку 1 час во фрижидер пред употреба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: