Рецепти
Домашен сладолед од чоколадо и бадеми Ана Ѓорова

Брз и едноставен домашен чоколаден сладолед со бадеми, суво грозје и рум

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јогурт(1 Чаша)

Шлаг во прав(1 Пакување)

Јајце(2 )

Шеќер(3 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Црно чоколадо(100 Грама)

Бадеми(100 Грама)

Суво грозје(50 Грама)

Рум(1-2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата и шеќерот добро изматете ги со миксер и потоа додајте го јогуртот, готовиот шлаг (1 чаша) и ванилиниот шеќер. Сè добро промешајте или изматете со миксер.
  2. Бадемите ставете ги во врела вода, излупете ги, исушете ги и кратко испечете ги. Неколку парчиња одвојте за декорација, а останатите сомелете ги.
  3. Во половина од смесата со јајцата додајте ги мелените бадеми и прелијте во кутии за сладолед, а останатите бадеми измешајте ги со ренданото чоколадо и сувото грозје кое е претходно потопено во рум.
  4. Сè заедно измешајте и соединете во кутиите за сладолед и ставете во замрзнувач за да смесата се замрзне. Пред послужување, декорирајте со тенки листови бадеми и малку рендано чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: