Рецепти
Домашен сладолед од праски Ана Ѓорова

Домашен вкусен и освежителен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(4 )

Шеќер во прав(250 Грама)

Слатка павлака(400 Милилитри)

Павлака(300 Милилитри)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Измиените и исчистени праски ситно сечкајте ги со нож, а потоа блендирајте ги заедно со лимоновиот сок (за да се иситнат, а не да се направат каша од праски).
  2. Слатката павлака ја матите, додека киселата ја мешате со шеќерот, па ги соединувате заедно и повторно матите.
  3. Во павлаките додајте ги праските и нежно промешајте.
  4. Целиот сладолед ставете го во пластична кутија, па во замрзнувач.
  5. По половина час извадете ја кутијата, промешајте го сладоледот и повторно вратете го во замрзнувач.
  6. Постапката повторете ја уште два пати.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: