Рецепти
Домашен сладолед од праски Ана Ѓорова

Домашен вкусен и освежителен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(4 )

Шеќер во прав(250 Грама)

Слатка павлака(400 Милилитри)

Павлака(300 Милилитри)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Измиените и исчистени праски ситно сечкајте ги со нож, а потоа блендирајте ги заедно со лимоновиот сок (за да се иситнат, а не да се направат каша од праски).
  2. Слатката павлака ја матите, додека киселата ја мешате со шеќерот, па ги соединувате заедно и повторно матите.
  3. Во павлаките додајте ги праските и нежно промешајте.
  4. Целиот сладолед ставете го во пластична кутија, па во замрзнувач.
  5. По половина час извадете ја кутијата, промешајте го сладоледот и повторно вратете го во замрзнувач.
  6. Постапката повторете ја уште два пати.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: