Рецепти
Домашен сок од кајсии Ана Ѓорова

Освежителен пијалaк по домашен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кајсија(1 Килограм)

Шеќер(1.5 Килограм)

Вода(1 Литар)

Лимонска киселина(20 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 20 минути

  1. За подготовка на сокот, употребете што позрели и помеки кајсии. Исчистете ги и добро испасирајте ги, додајте вода и лимонска киселина и оставете ги да отстојат 24 часа на ладно место.
  2. Процедете го сокот од кајсиите, додајте шеќер, промешајте и оставете повторно да отстојат на ладно два дена. Повремено мешајте ја смесата.
  3. Претурете го сокот во чисто стаклено шише и убаво затворете го.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: