Рецепти
Домашен сок од кајсии Ана Ѓорова

Освежителен пијалaк по домашен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кајсија(1 Килограм)

Шеќер(1.5 Килограм)

Вода(1 Литар)

Лимонска киселина(20 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 20 минути

  1. За подготовка на сокот, употребете што позрели и помеки кајсии. Исчистете ги и добро испасирајте ги, додајте вода и лимонска киселина и оставете ги да отстојат 24 часа на ладно место.
  2. Процедете го сокот од кајсиите, додајте шеќер, промешајте и оставете повторно да отстојат на ладно два дена. Повремено мешајте ја смесата.
  3. Претурете го сокот во чисто стаклено шише и убаво затворете го.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: