Рецепти
Домашна бонбониера Ана Ѓорова

Домашна бонбониера од чоколадо. Тоа што ви е потребно се силиконски калапи за колачи, потоа десертот се подготвува навистина едноставно.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(100 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Суво грозје(500 Грама)

Сечкани ореви(грст )

Масло(4 Супени лажици)

Рум

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во два различни сада чоколадите ги кршиме на коцки, додаваме малку масло, па ги растопуваме на оган. Може ако сакате само црно или само бело чоколадо.
  2. Со растопените чиоколади ги премачкуваме силиконските калапи (прво со бело чоколадо).
  3. Во сад ги мешаме течноста од слаткото од сини сливи, сувото грозје и румот, мешаме, па со оваа смеса ги полниме калапите врз белото чоколадо.
  4. Така наполнетите калапи ги премачкуваме со растопеното црно чоколадо и ги ставаме силиконските  калапи во замрзнувач добро да се стегнат.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: