Рецепти
Домашна бонбониера
Домашна бонбониера од чоколадо. Тоа што ви е потребно се силиконски калапи за колачи, потоа десертот се подготвува навистина едноставно.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црно чоколадо(100 Грама)
Бело чоколадо(50 Грама)
Суво грозје(500 Грама)
Сечкани ореви(грст )
Масло(4 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Во два различни сада чоколадите ги кршиме на коцки, додаваме малку масло, па ги растопуваме на оган. Може ако сакате само црно или само бело чоколадо.
- Со растопените чиоколади ги премачкуваме силиконските калапи (прво со бело чоколадо).
- Во сад ги мешаме течноста од слаткото од сини сливи, сувото грозје и румот, мешаме, па со оваа смеса ги полниме калапите врз белото чоколадо.
- Така наполнетите калапи ги премачкуваме со растопеното црно чоколадо и ги ставаме силиконските калапи во замрзнувач добро да се стегнат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во