Рецепти
Домашна бонбониера Ана Ѓорова

Домашна бонбониера од чоколадо. Тоа што ви е потребно се силиконски калапи за колачи, потоа десертот се подготвува навистина едноставно.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(100 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Суво грозје(500 Грама)

Сечкани ореви(грст )

Масло(4 Супени лажици)

Рум

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во два различни сада чоколадите ги кршиме на коцки, додаваме малку масло, па ги растопуваме на оган. Може ако сакате само црно или само бело чоколадо.
  2. Со растопените чиоколади ги премачкуваме силиконските калапи (прво со бело чоколадо).
  3. Во сад ги мешаме течноста од слаткото од сини сливи, сувото грозје и румот, мешаме, па со оваа смеса ги полниме калапите врз белото чоколадо.
  4. Така наполнетите калапи ги премачкуваме со растопеното црно чоколадо и ги ставаме силиконските  калапи во замрзнувач добро да се стегнат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: