Рецепти
Домашни грицки со сусам и сончоглед Ана Ристеска

Посен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(250 Милилитри)

Пиво(250 Милилитри)

Сусам(250 Грама)

Сончоглед(250 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Брашно(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Од сите состојки се замесува тесто додека не се добие една хомогена смеса.
  2. Потоа со помош на сукало се формира кора со 1 санитиметар дебелина.
  3. Со калапче или доколку немате такво со мала чашка од ракија се сечат форми од кората.
  4. Добиените форми се ставаат во намрсена со маргарин тава за печење.
  5. Со остатокот од смесата ја повторуваме целата постапка додека не се потроши тестото.
  6. Формираните грицки се печат 20тина минути на температура од 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: