Рецепти
Домашни гумени бонбони Ана Ристеска

Здрава замена на гумените бонбони. Може да се направи со било кое овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Малини(1.5 Чаша)

Вода(6 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Мед(2 Супени лажици)

Желатин(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Сокот од лимон ставете го во садот со вода и одозгора наросете го желатинот и оставете го 10-15 минути да отседи.
  2. Во меѓувреме изблендирајте ги малините.
  3. Во тавче на оган ставете го пирето од малини со медот и солта. Потоа додајте го и желатинот и гответе додека желатинот целосно не се стопи.
  4. Смесата ставете ја во калапи по ваш избор, а потоа во фрижидер 2 часа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: