Рецепти
Домашни интегрални равиоли Ана Ѓорова

Домашни тестенини од бело и интегрално брашно со фил од урда и пармезан во домашен сос од домати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Се мешаат белото и интегралното брашно, се додаваат две јајца и 100 мл бело вино. Се меси за да се добие еластично тесто.
  2. Во урдата се додаваат едно јајце, пармезан и малку сол за да се добие фил за равиолите.
  3. Од тестото се развлекуваат две кори. Едната кора се премачкува со разматена жолчка и со мала лажичка се нанесуваат купчиња од филот.
  4. Со втората кора се покрива првата и со нож се сечат равиолите.
  5. Се оставаат малку да се исушат, а потоа се варат во зовриена и посолена вода 5 минути.
  6. Доматите ситно се сечкаат и се динстаат на путер заедно со вегетата и сувите мешани зачини (босилек, оригано). Се динста додека се добие посакуваната густина.
  7. Готовите равиоли се сервираат со рендан кашкавал и со сосот од домати.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: