Рецепти
Домашни колбаси во сос од зеленчук Ана Ристеска

Македонски ручек по оригиналниот рецепт на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Печурките се сечат на ситни парчиња и се ставаат во сад да се пржат.
  2. Се додава тиквичката исечена на парчиња и се пржи заедно со печурките неколку минути.
  3. Потоа се додаваат исечените шери домати, сол и оригано.
  4. Колбасите се сечат, се пржат и се додаваат во печурките и на крај се додаваат излупените домати.
  5. Сета смеса се става во огноотпорен сад и се покрива со рендан кашкавал. Се става во рерна да се запече додека да се стопи кашкавалот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: