Рецепти
Домашни колбаси во сос од зеленчук
Македонски ручек по оригиналниот рецепт на баба
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Колбас(450 Грама)
Свежи шампињони(250 Грама)
Тиквичка(1 )
Шери домати(350 Грама)
Кашкавал(80 Грама)
Лупени домати од конзерва(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Печурките се сечат на ситни парчиња и се ставаат во сад да се пржат.
- Се додава тиквичката исечена на парчиња и се пржи заедно со печурките неколку минути.
- Потоа се додаваат исечените шери домати, сол и оригано.
- Колбасите се сечат, се пржат и се додаваат во печурките и на крај се додаваат излупените домати.
- Сета смеса се става во огноотпорен сад и се покрива со рендан кашкавал. Се става во рерна да се запече додека да се стопи кашкавалот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во