Рецепти
Домашни колбаси во сос од зеленчук Ана Ристеска

Македонски ручек по оригиналниот рецепт на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Печурките се сечат на ситни парчиња и се ставаат во сад да се пржат.
  2. Се додава тиквичката исечена на парчиња и се пржи заедно со печурките неколку минути.
  3. Потоа се додаваат исечените шери домати, сол и оригано.
  4. Колбасите се сечат, се пржат и се додаваат во печурките и на крај се додаваат излупените домати.
  5. Сета смеса се става во огноотпорен сад и се покрива со рендан кашкавал. Се става во рерна да се запече додека да се стопи кашкавалот.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: