Рецепти
Домашни колбаси во сос од зеленчук Ана Ристеска

Македонски ручек по оригиналниот рецепт на баба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Печурките се сечат на ситни парчиња и се ставаат во сад да се пржат.
  2. Се додава тиквичката исечена на парчиња и се пржи заедно со печурките неколку минути.
  3. Потоа се додаваат исечените шери домати, сол и оригано.
  4. Колбасите се сечат, се пржат и се додаваат во печурките и на крај се додаваат излупените домати.
  5. Сета смеса се става во огноотпорен сад и се покрива со рендан кашкавал. Се става во рерна да се запече додека да се стопи кашкавалот.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: