Рецепти
Егзотик торта Ана Ѓорова

Одличен избор за љубителите на овошни торти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(15 )

Шеќер(15 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Лебни трошки(6 Супени лажици)

Лешник(сечкани 150 Грама)

Мелени ореви(150 Грама)

Мелени бадеми(150 Грама)

Прашок за печиво(3 Пакувања)

Слатка павлака(1 Литар)

Банана(2 )

Киви(2 )

Лимон(1 )

Портокал(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во длабок сад со миксер изматете ги шеќерот и јајцата додека шеќерот се растопи.
  2. Потоа додајте ги прашокот за печиво, бадемите, лебните трошки, брашното, лешниците и оревите и мешајте додека смесата се соедини.
  3. Распоредете ја смесата во една тркалезна тава и два тркалезни калапи за печење обложени со хартија за печење.
  4. Ставете ги калапите и тавата во рерна и печете ги 30 минути на 200 степени.
  5. Во длабок сад со миксер изматете ја слатката павлака додека шлагот ја добие потребната цврстина, па поделете го на 3 дела.
  6. Изрендајте кора од лимон и од секој дел од шлагот измешајте по еден вид од сечканото овошје – во едниот киви, другиот портокал и последниот банани.
  7. Печените пандишпани филувајте ги, а на крај целата торта премачкајте ја со шлаг и декорирајте по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: