Рецепти
Еспресо торта Ана Ѓорова

За вистинските обожаватели на кафето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бадеми(200 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Несолен путер(180 Грама)

Шеќер(80 Грама)

Жолчка од јајце(4 )

Белка од јајце(4 )

Еспресо(20 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Загрејте ја рерната на 170°C и подгответе го тавчето со масло и хартија за печење.
  2. Додека се загрева рерната, стопете го чоколадото на пареа заедно со путерот и еспресото.
  3. Потоа матете ги жолчките и шеќерот околу пет минути, односно додека добиете бледа густа смеса.
  4. На таа смеса прво додајте ја смесата со растопеното чоколадо, а потоа и мелените бадеми.
  5. Во друг сад изматете ги белките, па и нив додајте ги на новата смеса.
  6. Испечете ја тортата во добро загреаната рерна околу 25-30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: