Рецепти
Фахита со говедско месо Ана Ѓорова

Рецепт за љубителите на мексиканската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Говедското и пилешкото месо исечете ги на тенки ленти. Пиперките исчистете ги од семките и дршките и исечете ги на парчиња.
  2. Кромидот излупете го и исечете го на тенки парчиња, па потоа со прстите полека одвојте ги на прстени.
  3. Во тава на оган загрејте масло и гответе ги зеленчукот и месото на силен оган околу 10 минути со привремено мешање; зачинете со сол и бибер.
  4. Црниот грав сварете го во посебно тенџере додека омекне, а потоа малку испасирајте го со виљушка. Измешајте го со павлаката.
  5. Тортиљите загрејте ги во микробранова печка или во друга тава на оган и врз нив сервирајте го прженото месо со зеленчукот, црниот грав и со салата по вкус. Може да сервирате и со гвакамоли сос.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: