Рецепти
Филувани обланди (посно) Ана Ристеска

Вкусен, едноставен, посен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(15 Супени лажици)

Шеќер(13 Супени лажици)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Маргарин(1/2 )

Мелени ореви(100 Грама)

Мелени бисквити(200 Грама)

Посно црно чоколадо(100 Грама)

Обланди

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути + неколку часа да отстои

  1. Во тенџере на оган се става водата, шеќерот, ванилиниот шеќер, маргаринот, мелените ореви и мелените бисквити.
  2. Од оваа смеса 1/3 се става на страна и додека е топла и се додава чоколадо за готвење.
  3. Една обланда се сече на 4 ленти по должина.
  4. Првата лента од крупната страна се филува со бел фил.
  5. Втората лента од крупната страна се филува со црн фил.
  6. Третата лента со бел фил.
  7. Четвртата лента се става над последниот ред од филот, со поситната страна одозгора.
  8. Вака филуваната обланда се замотува со алуминиумска фолија и над неа се поставува нешто тешко за да се спои неколку часа. Се прелива со глазура.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: