Рецепти
Фритата Ана Ѓорова

Вкусен италијански омлет со тиквички и домати за Вас и најмилите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 )

Путер(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Шери домати(2 Чаши)

Јајце(6 )

Павлака(2 Супени лажици)

Млад кромид(2 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Рендан кашкавал(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете ги тиквичките на тенки кругови и пропржете ги во длабока тава со путер, исечкани кромид и лук 3 – 5 минути максимум колку да омекнат.
  2. Во сад со мешалка измешајте јајца и кисела павлака, посолете и додајте бибер по желба.
  3. Исечкајте млад кромид и магдонос и ставете ги во длабоката тава за пржење со тиквичките, па додајте ја смесата со јајцата. Пржете на тивок оган 5 минути, мешајќи со дрвена лажица. Додајте парчиња шери домати и кашкавал и потоа превртете ја фритатата од другата страна, покријте со капак и пржете уште неколку минути. Послужете со свежа сезонска салата.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: