Рецепти
Фритата Ана Ѓорова

Вкусен италијански омлет со тиквички и домати за Вас и најмилите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 )

Путер(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Шери домати(2 Чаши)

Јајце(6 )

Павлака(2 Супени лажици)

Млад кромид(2 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Рендан кашкавал(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете ги тиквичките на тенки кругови и пропржете ги во длабока тава со путер, исечкани кромид и лук 3 – 5 минути максимум колку да омекнат.
  2. Во сад со мешалка измешајте јајца и кисела павлака, посолете и додајте бибер по желба.
  3. Исечкајте млад кромид и магдонос и ставете ги во длабоката тава за пржење со тиквичките, па додајте ја смесата со јајцата. Пржете на тивок оган 5 минути, мешајќи со дрвена лажица. Додајте парчиња шери домати и кашкавал и потоа превртете ја фритатата од другата страна, покријте со капак и пржете уште неколку минути. Послужете со свежа сезонска салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: