Рецепти
Фритата коцки (хроно) Ана Ристеска

Освен со сирење можете да ја филувате со ајвар или со хумус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Сол(1 Кафена лажица)

Копар(1/2 Кафена лажица)

Сув магдонос(1/2 Кафена лажица)

Сирење(300 Грама)

Зелка(1 )

Рендан морков(1 )

Шери домати(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Изматете ги јајцата со жица, додајте сол, црн пипер и ситно исечкани зачински билки.
  2. Подмачкајте го плехот од рерна или обложете го со хартија за печење. Истурете ја приготвената смеса и рамномерно распоредете ја во плехот.
  3. Печете во загреана рерна 15 минути. Оставете да се изладат и потоа исечете ги на три ленти.
  4. Премачкајте една лента со сирење и посипете ја со ситно исечена зелена салата. Врз неа ставете ја другата кора и повторете ја постапката. Третата кора не треба да ја премачкувате, туку само притиснете ја малку. Исечете ја фритатата на коцки со иста големина.
  5. Изрендајте го морковот и ставете по малку на секоја коцка. Декорирајте со половина шери домат и со листови од магдонос и сето тоа прицврстете го со чепкалка.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: