Рецепти

Фритата коцки (хроно)
Освен со сирење можете да ја филувате со ајвар или со хумус
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 )
Сол(1 Кафена лажица)
Копар(1/2 Кафена лажица)
Сув магдонос(1/2 Кафена лажица)
Сирење(300 Грама)
Зелка(1 )
Рендан морков(1 )
Шери домати(4 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути
- Изматете ги јајцата со жица, додајте сол, црн пипер и ситно исечкани зачински билки.
- Подмачкајте го плехот од рерна или обложете го со хартија за печење. Истурете ја приготвената смеса и рамномерно распоредете ја во плехот.
- Печете во загреана рерна 15 минути. Оставете да се изладат и потоа исечете ги на три ленти.
- Премачкајте една лента со сирење и посипете ја со ситно исечена зелена салата. Врз неа ставете ја другата кора и повторете ја постапката. Третата кора не треба да ја премачкувате, туку само притиснете ја малку. Исечете ја фритатата на коцки со иста големина.
- Изрендајте го морковот и ставете по малку на секоја коцка. Декорирајте со половина шери домат и со листови од магдонос и сето тоа прицврстете го со чепкалка.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во