Рецепти
Фритата коцки (хроно) Ана Ристеска

Освен со сирење можете да ја филувате со ајвар или со хумус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Сол(1 Кафена лажица)

Копар(1/2 Кафена лажица)

Сув магдонос(1/2 Кафена лажица)

Сирење(300 Грама)

Зелка(1 )

Рендан морков(1 )

Шери домати(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Изматете ги јајцата со жица, додајте сол, црн пипер и ситно исечкани зачински билки.
  2. Подмачкајте го плехот од рерна или обложете го со хартија за печење. Истурете ја приготвената смеса и рамномерно распоредете ја во плехот.
  3. Печете во загреана рерна 15 минути. Оставете да се изладат и потоа исечете ги на три ленти.
  4. Премачкајте една лента со сирење и посипете ја со ситно исечена зелена салата. Врз неа ставете ја другата кора и повторете ја постапката. Третата кора не треба да ја премачкувате, туку само притиснете ја малку. Исечете ја фритатата на коцки со иста големина.
  5. Изрендајте го морковот и ставете по малку на секоја коцка. Декорирајте со половина шери домат и со листови од магдонос и сето тоа прицврстете го со чепкалка.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: