Рецепти
Фритата со домати и пиперки Ана Ѓорова

Брз, лесен и вкусен појадок. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Доматот и пиперката измијте ги и ситно исечкајте ги.
  2. Јајцата изматете ги со виљушка со биберот и измешајте ги со зеленчуците.
  3. Додајте издробен кашкавал по желба и ставете ги јајцата да се пржат во тефлонска тава со малку масло. Пржете ги на тивко 5 минути.
  4. Кога ќе фатат коричка од едната страна, префрлете ги внимателно на чинија, па превртете ги да се испржат од другата страна уште 5 минути. Издрендајте кашкавал одозгора додека се пржат, па притиснете го да се растопи.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: