Рецепти
Фритата со тиквички
Вкусна и брза за подготовување, фритатата е одличен избор за појадок со кој нема да погрешите
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Тиквичките добро измијте ги, исушете ги со крпа и исечете ги на кругови; ставете ги во сад, посолете ги и оставете ги така околу 1 час да отстојат.
- Потоа тркалцата тиквички извалкајте ги во брашно, а јајцата во друг сад изматете ги и додајте им сол и бибер.
- Во тава ставете 2 лажици масло и потоа тавата ставете ја на оган на рингла. Пропржете ги тиквичките неколку минути во тавата.
- Потоа додајте ги матените јајца и пржете ја фритатата на тивок оган од двете страни.
- Исечете ја фритатата малку оладена или ладна, исечена на парчиња.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во