Рецепти
Фритата со тиквички Ана Ѓорова

Вкусна и брза за подготовување, фритатата е одличен избор за појадок со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Тиквичките добро измијте ги, исушете ги со крпа и исечете ги на кругови; ставете ги во сад, посолете ги и оставете ги така околу 1 час да отстојат.
  2. Потоа тркалцата тиквички извалкајте ги во брашно, а јајцата во друг сад изматете ги и додајте им сол и бибер.
  3. Во тава ставете 2 лажици масло и потоа тавата ставете ја на оган на рингла. Пропржете ги тиквичките неколку минути во тавата.
  4. Потоа додајте ги матените јајца и пржете ја фритатата на тивок оган од двете страни.
  5. Исечете ја фритатата малку оладена или ладна, исечена на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: