Рецепти
Глувчиња Ана Ристеска

Декоративни чоколадни глувчиња од урми кои покрај тоа што ќе ја разубават вашата трпеза, ќе им бидат омилени на децата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви урми(250 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

Шеќер(50 Грама)

Рум(3 Супени лажици)

Свеж сок од лимон

Црно чоколадо(3 Парчиња)

Масло(1 Супена лажица)

Бадеми

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Засечете ги урмите по должина и извадете ги семките.
  2. Измешајте ги оревите со шеќерот, додајте ги румот и сокот од лимон и замесете тесто. Направете стапчиња и ставете ги во урмите.
  3. Едниот дел на урмата обликувајте го со рака како глава на глувче и втиснете дупки за очите.
  4. На урмата прилепете долги и тенки гумени бонбони кои ќе го претставуваат опашот на глувчињата.
  5. Направете глазура од чоколадо и прелијте ги глувчињата. Бадемите исечете ги на пола и залепете ги на чоколадото како уши на глувчињата.
  6. Црни монистри за јадење ставете ги како очи и глувчињата се готови.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: