Рецепти
Глувчиња Ана Ристеска

Декоративни чоколадни глувчиња од урми кои покрај тоа што ќе ја разубават вашата трпеза, ќе им бидат омилени на децата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви урми(250 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

Шеќер(50 Грама)

Рум(3 Супени лажици)

Свеж сок од лимон

Црно чоколадо(3 Парчиња)

Масло(1 Супена лажица)

Бадеми

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Засечете ги урмите по должина и извадете ги семките.
  2. Измешајте ги оревите со шеќерот, додајте ги румот и сокот од лимон и замесете тесто. Направете стапчиња и ставете ги во урмите.
  3. Едниот дел на урмата обликувајте го со рака како глава на глувче и втиснете дупки за очите.
  4. На урмата прилепете долги и тенки гумени бонбони кои ќе го претставуваат опашот на глувчињата.
  5. Направете глазура од чоколадо и прелијте ги глувчињата. Бадемите исечете ги на пола и залепете ги на чоколадото како уши на глувчињата.
  6. Црни монистри за јадење ставете ги како очи и глувчињата се готови.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: