Рецепти
Грашак со кајмак Ана Ѓорова

Српски специјалитет за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грашок(400 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Сол

Кајмак(100 Грама)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Исчистете го кромидот, исечкајте го и ставете го во сад да се пржи.
  2. Додајте го грашакот (претходно варен) и добро измешајте, па додајте го брашното.
  3. Повторно измешајте, полијте со малку вода или со млеко, а на крај измешајте го и кајмакот.
  4. Посолете го јадењето по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: