Рецепти
Грав со спанаќ и штавеј (посно) Ана Ѓорова

Потпечена тава гравче на едноставен начин за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(300 Грама)

Штавеј(1/2 Килограм)

Спанаќ(1/2 Килограм)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Вегета

Сол

Масло

Суво нане

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот, покиснат од претходната вечер во вода, го ставаме да се вари.
  2. Откако ќе зоврие, се фрла првата вода, се става ладна вода во тенџерето и се вари со малку масло додека убаво не се развари.
  3. Спанаќот и штавејот се чистат, се мијат и потоа се ставаат во зовриена вода десетина минути додека омекнат.
  4. Додека тие вријат, во тепсија за печење се загрева масло и се ставаат спанаќот и штавејот да се пржат. Кога ќе се испржат убаво, се додава сварениот грав и се промешува.
  5. Во посебен сад се загрева масло, се додава една лажица црвен пипер и со нив се прелева гравот. Се додаваат зачините и се става во рерна да се запече.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: