Рецепти
Грав со спанаќ и штавеј (посно) Ана Ѓорова

Потпечена тава гравче на едноставен начин за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(300 Грама)

Штавеј(1/2 Килограм)

Спанаќ(1/2 Килограм)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Вегета

Сол

Масло

Суво нане

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот, покиснат од претходната вечер во вода, го ставаме да се вари.
  2. Откако ќе зоврие, се фрла првата вода, се става ладна вода во тенџерето и се вари со малку масло додека убаво не се развари.
  3. Спанаќот и штавејот се чистат, се мијат и потоа се ставаат во зовриена вода десетина минути додека омекнат.
  4. Додека тие вријат, во тепсија за печење се загрева масло и се ставаат спанаќот и штавејот да се пржат. Кога ќе се испржат убаво, се додава сварениот грав и се промешува.
  5. Во посебен сад се загрева масло, се додава една лажица црвен пипер и со нив се прелева гравот. Се додаваат зачините и се става во рерна да се запече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: