Рецепти
Грчка супа со лимон и пилешко месо Ана Ѓорова

Вкусна супа што е лесна за јадење и подготвување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешка супа(10 Чаши)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Лук(сомелен 8 чешниња )

Кромид(1 Главица)

Лимон(1 голем )

Пилешки гради(2 Парчиња)

Ориз(1/2 Чаша)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Фета сирење(50 Грама)

Магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Кромидот исечкајте го, а лукот сомелете го и пропржете ги во тенџере на оган со 3 лажици загреано масло да омекнат, 3-4 минути.
  2. Потоа додајте ја пилешката супа, пилешките гради, ренданата кора од лимон и црвениот пипер. Зголемете го огнот, покријте и зовријте.
  3. Откако течноста ќе зоврие, намалете ја температурата на умерена и варете околу 5 минути.
  4. Потоа додајте го оризот, лажичка сол и бибер по вкус. Гответе уште 5 минути, па исклучете го огнот.
  5. Извадете ги пилешките гради од тенџерето и распарчете ги на ленти со виљушка.
  6. Вратете ги во тенџерето и додајте издробено фета сирење и сечкан магдонос.
  7. Зачинете по вкус и сервирајте ја супата топла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: