Рецепти
Гризник со рибизли Ана Ристеска

Летен и освежителен десерт со црвени рибизли кој можете да го послужите со сладолед по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Гриз(250 Грама)

Шеќер(250 Грама)

Јогурт(250 Милилитри)

Јајце(1 )

Црвени рибизли(200 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Оцет(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Во длабок сад, јајцето сe мaти со шеќер и со сол.
  2. Во истиот сад се додаваат јогуртот, гризот и брашното, како и сода бикарбоната и оцетот. Се замесува тесто.
  3. Се додава и претходно растопениот путер, па се измесува убаво мазно тесто.
  4. Половината од тестото се става во плех и врз него се распоредуваат убаво измиените зрна рибизли, па потоа се става и вториот слој од преостанатата половина од тестото.
  5. Колачот се пече во загреана рерна, 40 минути на 200 степени.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: