Рецепти

Грне од месо и зеленчук
Специјалитет од суви ребра и пиперки, тиквички, компири и грав во одлична комбинација. Добар апетит!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(300 Грама)
Компир(400 Грама)
Грав(300 Грама)
Грашок(200 Грама)
Сува везена црвена пиперка(2 )
Кромид(3 Главици)
Морков(3-4 )
Домат(1 )
Ловоров лист(3 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа
- Гравот претходно го ставаме малку да се вари, ја цедиме првата вода, па го ставаме во грнето и го додаваме грашокот.
- Во грнето потоа ги додаваме тиквичката исечкана на коцки, како и компирите, потоа и сувите ребра, ситно исечканиот кромид и морковите, доматот, ловоровите листови, биберот и вегатата, потоа затвораме.
- Го ставаме грнето на потивок оган и вариме 3-4 часа.
- Кога сè е сварено, правиме запршка и оставаме уште малку да поврие.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во