Рецепти
Грне од месо и зеленчук Ана Ѓорова

Специјалитет од суви ребра и пиперки, тиквички, компири и грав во одлична комбинација. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа

  1. Гравот претходно го ставаме малку да се вари, ја цедиме првата вода, па го ставаме во грнето и го додаваме грашокот.
  2. Во грнето потоа ги додаваме тиквичката исечкана на коцки, како и компирите, потоа и сувите ребра, ситно исечканиот кромид и морковите, доматот, ловоровите листови, биберот и вегатата, потоа затвораме.
  3. Го ставаме грнето на потивок оган и вариме 3-4 часа.
  4. Кога сè е сварено, правиме запршка и оставаме уште малку да поврие.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: