Рецепти
Гулаш со говедско месо Ана Ѓорова

Вкусен гулаш што може да го послужите со гарнир од варени компири или зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(бут 600 грама )

Кромид(200 Грама)

Брашно(30 Грама)

Црвена пиперка(1 )

Вегета(1 Кафена лажица)

Бело вино(4 Децилитри)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото се сече на коцки и се посипува со вегета.
  2. Во масло се пропржува сечканиот кромид, се додава сечканата пиперка и месото, па сето тоа се динста до испарување на течноста.
  3. Потоа се посипува со брашно, се меша и се полива со малку вода и натаму се динста додека месото да омекне.
  4. Се полива со вино, се остава да проврие и се служи со варен компир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: