Рецепти
Гулаш со свински џигер Ана Ѓорова

Свински џигер во доматен сос за едноставен, а вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(500 Грама)

Кромид(3-4 помали Главици)

Доматно пире(4 Супени лажици)

Масло

Вегета

Ловоров лист

Рузмарин

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Џигерот се сече на ситни парчиња и се пропржува во тенџере со малку масло.
  2. Кромидот ситно се сечка и посебно се пропржува во масло на тивко колку да омекне.
  3. Откако џигерот малку ќе се пропржи, се додава во тенџерето со кромидот и уште малку заедно се пржат.
  4. Потоа се додаваат 4 лажици доматно пире и се зачинува, сето тоа убаво се промешува и се додава 1/2 литар вода да го покрие џигерот.
  5. Се остава малку да проврие за да се добие убав сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: