Рецепти
Хроно Баунти Ана Ристеска

Хроно рецепт за светско познатото чоколадо Баунти.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(150 Грама)

Слатка павлака(2 Пакувања)

Ванила стапче(1 )

Агаве сируп(6 Кафени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Кокосово брашно(280 Грама)

Црно чоколадо(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Во тавче на ниска температура ставете го путерот, агаве сирупот и слатката павлата. Гответе додека путерот не се растопи.
  2. Потоа додајте го кокосовото брашно, и ванилата и сè убаво соединете. Смесата треба да изгледа како снег.
  3. Сипете ја смесата во една тава која ја имате обложено со хартија за печење и рамномерно распоредете ја. Ставете ја во фрижидер за убаво да се стврдне. Кога ќе се олади, извадете ја тавата и смесата исечете ја на правоаголници.
  4. Чоколадото стопете го на пареа и прелијте ги Баунтито со него (гледајте чоколадото да биде со минимум 70% какао).
  5. Ставете ги колачињата уште неколку минути во фрижидер додека не се стврдне чоколадото и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: