Рецепти
Хроно Баунти
Хроно рецепт за светско познатото чоколадо Баунти.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Путер(150 Грама)
Слатка павлака(2 Пакувања)
Ванила стапче(1 )
Агаве сируп(6 Кафени лажици)
Сол(1 Прстофат)
Кокосово брашно(280 Грама)
Црно чоколадо(300 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Во тавче на ниска температура ставете го путерот, агаве сирупот и слатката павлата. Гответе додека путерот не се растопи.
- Потоа додајте го кокосовото брашно, и ванилата и сè убаво соединете. Смесата треба да изгледа како снег.
- Сипете ја смесата во една тава која ја имате обложено со хартија за печење и рамномерно распоредете ја. Ставете ја во фрижидер за убаво да се стврдне. Кога ќе се олади, извадете ја тавата и смесата исечете ја на правоаголници.
- Чоколадото стопете го на пареа и прелијте ги Баунтито со него (гледајте чоколадото да биде со минимум 70% какао).
- Ставете ги колачињата уште неколку минути во фрижидер додека не се стврдне чоколадото и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во