Рецепти
Хроно мафини Ана Ѓорова

Послужете ги со печеница, домашен ајвар и зелени маслинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

'Ржано брашно(12 Супени лажици)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Газирана вода(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Изматете ги јајцата, додајте ја киселата вода и потоа маслото.
  2. Додајте ги и брашното и останатите состојки и убаво матете со миксер. Може да измешате и повеќе дозволени видови брашно.
  3. Смесата претурете ја во намастени калапи со свинска маст (или со дозволен путер).
  4. Печете ги мафините во загреана рерна на 200 степени околу 20-тина минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: