Рецепти
Хроно варени ѓевречиња Ана Ристеска

Овој рецепт може да се подготви и со јачменово, ‘ржано, брашно од хељда или од спелта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесно брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Путер(1 Кафена лажица)

Вода(180 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Се замесува тесто од сите состојки и се дели на 7 дела. Од секој дел се прави ѓеврече.
  2. Ѓевречињата се варат во вода во која се става 1 лажиче сода бикарбона.
  3. Кога се ставаат ѓевречињата во водата треба да се дигнат на површината. Се вадат и одма се ставаат да се исушат, ама само малку.
  4. Потоа се валкаат во сусам од двете страни и се ставаат во тавче да се печат. Тавчето да е обложено со харија за печење.
  5. Се печат во загреана рерна на 200 степени околу 20-30 минути.

 

Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: