Рецепти

Хроно варени ѓевречиња
Овој рецепт може да се подготви и со јачменово, ‘ржано, брашно од хељда или од спелта
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Овесно брашно(300 Грама)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Сол(1 Кафена лажица)
Путер(1 Кафена лажица)
Вода(180 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Се замесува тесто од сите состојки и се дели на 7 дела. Од секој дел се прави ѓеврече.
- Ѓевречињата се варат во вода во која се става 1 лажиче сода бикарбона.
- Кога се ставаат ѓевречињата во водата треба да се дигнат на површината. Се вадат и одма се ставаат да се исушат, ама само малку.
- Потоа се валкаат во сусам од двете страни и се ставаат во тавче да се печат. Тавчето да е обложено со харија за печење.
- Се печат во загреана рерна на 200 степени околу 20-30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во