Рецепти
Хроно варени ѓевречиња Ана Ристеска

Овој рецепт може да се подготви и со јачменово, ‘ржано, брашно од хељда или од спелта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесно брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Сол(1 Кафена лажица)

Путер(1 Кафена лажица)

Вода(180 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Се замесува тесто од сите состојки и се дели на 7 дела. Од секој дел се прави ѓеврече.
  2. Ѓевречињата се варат во вода во која се става 1 лажиче сода бикарбона.
  3. Кога се ставаат ѓевречињата во водата треба да се дигнат на површината. Се вадат и одма се ставаат да се исушат, ама само малку.
  4. Потоа се валкаат во сусам од двете страни и се ставаат во тавче да се печат. Тавчето да е обложено со харија за печење.
  5. Се печат во загреана рерна на 200 степени околу 20-30 минути.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: