Рецепти
Хроно земички со сончоглед Ана Ѓорова

За овој хроно рецепт може да направите мешавина од повеќе видови брашно од кои ‘ржано, јачменово и интегрално брашно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(250 Грама)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Бело вино(7 Супени лажици)

Сончоглед(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Најпрвин измешајте ги сите суви состојки (брашно, сол и сода бикарбона) и додајте половина чаша млака вода, бело вино и сок од лимон, па замесете тесто.
  2. Кога ќе се соедини убаво смесата, намрсете ги рацете и оформете земички, па извалкајте ги во сончогледот.
  3. Наредете ги земичките во тава со хартија за печење и ставете ги во загреана рерна на 250°C и печете ги 10- 15 минути додека не бидат готови.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: