Рецепти
Хроно земички со сончоглед Ана Ѓорова

За овој хроно рецепт може да направите мешавина од повеќе видови брашно од кои ‘ржано, јачменово и интегрално брашно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

'Ржано брашно(250 Грама)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Бело вино(7 Супени лажици)

Сончоглед(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Најпрвин измешајте ги сите суви состојки (брашно, сол и сода бикарбона) и додајте половина чаша млака вода, бело вино и сок од лимон, па замесете тесто.
  2. Кога ќе се соедини убаво смесата, намрсете ги рацете и оформете земички, па извалкајте ги во сончогледот.
  3. Наредете ги земичките во тава со хартија за печење и ставете ги во загреана рерна на 250°C и печете ги 10- 15 минути додека не бидат готови.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: