Рецепти
Хумус Ана Ѓорова

Неизмерно здрав намаз од леблебија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леблебија(300 Грама)

Таан од сусам(150 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Наутот (непечената леблебија) треба да отстои потопен во голема количина вода преку ноќ од 10 до 12 часа.
  2. Потоа, се става во тенџере да се свари околу еден час и половина.
  3. Кога ќе биде сварен, се пасира или блендира и се додава таанот од сусам, сок од половина лимон, лук, сол и бибер.
  4. Кога ќе се добие хомогена смеса, сервирајте го и наросете со маслиново масло и магдонос.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: