Рецепти
Испукани колачиња со какао Ана Ѓорова

Одлично одат со вашето омилено кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Чаша)

Какао(1/4 чаша + 2 лажици )

Кафеав шеќер(1/4 чаша + 2 лажици )

Масло(1/4 Чаша)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/4 Кафена лажица)

Млеко(3 Супени лажици)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 150°C.
  2. Во голем сад измешајте ги брашното, какаото, кафеавиот шеќер, содата бикарбона и солта.
  3. Во друг сад измешајте ги маслото, млекото, јаворовиот сируп и екстрактот од ванила.
  4. Измешајте ги двете смеси и соединете ја смесата.
  5. Со лажица за сладолед вадете мали топчиња, валкајте ги во шеќер во прав и редете ги во плех врз намастена хартија оддалечени едно до друго.
  6. Оставете ги да отстојат во фрижидер 1 час, па потоа печете ги 13-15 минути во загреаната рерна.
  7. Извадете ги од рерна и оставете ги да се оладат пред да ги послужите.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: