Рецепти
Печурки и зеленчук на италијански начин Ана Ристеска

Најлесен начин за печење зеленчук на италијански начин. Вкусно и едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(453 Грама)

Карфиол(2 Чаши)

Шери домати(2 Чаши)

Лук(12 Чешниња)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Во сад ставете ги печурките и зеленчуците. Зачинете ги со маслиново масло, сол, бибер и останати зачини по ваш вкус и промешајте.
  3. На тава за печење ставете хартија за печење и префрлете ги зеленчуците. Печете 20-30 минути или додека печурките станат златно кафени.
  4. Декорирајте со свеж магдонос и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: