Рецепти
Печурки и зеленчук на италијански начин Ана Ристеска

Најлесен начин за печење зеленчук на италијански начин. Вкусно и едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(453 Грама)

Карфиол(2 Чаши)

Шери домати(2 Чаши)

Лук(12 Чешниња)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Во сад ставете ги печурките и зеленчуците. Зачинете ги со маслиново масло, сол, бибер и останати зачини по ваш вкус и промешајте.
  3. На тава за печење ставете хартија за печење и префрлете ги зеленчуците. Печете 20-30 минути или додека печурките станат златно кафени.
  4. Декорирајте со свеж магдонос и послужете.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: