Рецепти
Печурки и зеленчук на италијански начин
Најлесен начин за печење зеленчук на италијански начин. Вкусно и едноставно
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свежи шампињони(453 Грама)
Карфиол(2 Чаши)
Шери домати(2 Чаши)
Лук(12 Чешниња)
Маслиново масло(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Загрејте ја рерната на 200°C.
- Во сад ставете ги печурките и зеленчуците. Зачинете ги со маслиново масло, сол, бибер и останати зачини по ваш вкус и промешајте.
- На тава за печење ставете хартија за печење и префрлете ги зеленчуците. Печете 20-30 минути или додека печурките станат златно кафени.
- Декорирајте со свеж магдонос и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во