Рецепти
Печурки и зеленчук на италијански начин Ана Ристеска

Најлесен начин за печење зеленчук на италијански начин. Вкусно и едноставно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(453 Грама)

Карфиол(2 Чаши)

Шери домати(2 Чаши)

Лук(12 Чешниња)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Во сад ставете ги печурките и зеленчуците. Зачинете ги со маслиново масло, сол, бибер и останати зачини по ваш вкус и промешајте.
  3. На тава за печење ставете хартија за печење и префрлете ги зеленчуците. Печете 20-30 минути или додека печурките станат златно кафени.
  4. Декорирајте со свеж магдонос и послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: