Рецепти
Италијанско рижото Ана Ристеска

Италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Несолен путер(100 Грама)

Вода(1.5 Литри)

Коцка за супа-бујон(2 )

Вегета(2 Кафени лажици)

Бело вино(150 Милилитри)

Шафран(1 Кафена лажица)

Рендан пармезан(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во врела вода, ставете ги коцките за супа и варете околу 5 минути.
  2. Во загреана тава стопете го путерот и ставете го исечканиот кромид да се свари и потоа малку по малку додавајте малку од сварената супа за да се довари.
  3. Додајте го оризот и постепено ставајте од останатата супа и мешајте.
  4. При крајот ставете вино, зачин, шафран и на крај пармезан. Италијанското рижото се служи со свежа сезонска салата.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: