Рецепти
Италијанско рижото Ана Ристеска

Италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Несолен путер(100 Грама)

Вода(1.5 Литри)

Коцка за супа-бујон(2 )

Вегета(2 Кафени лажици)

Бело вино(150 Милилитри)

Шафран(1 Кафена лажица)

Рендан пармезан(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во врела вода, ставете ги коцките за супа и варете околу 5 минути.
  2. Во загреана тава стопете го путерот и ставете го исечканиот кромид да се свари и потоа малку по малку додавајте малку од сварената супа за да се довари.
  3. Додајте го оризот и постепено ставајте од останатата супа и мешајте.
  4. При крајот ставете вино, зачин, шафран и на крај пармезан. Италијанското рижото се служи со свежа сезонска салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: