Рецепти
Јаболки во вино и мед Ана Ѓорова

Егзотична ужинка во која ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(4 средна големина )

Суви сливи(50 Грама)

Индиски ореви(20 Грама)

Лешник(20 Грама)

Бадеми(20 Грама)

Ореви(20 Грама)

Мед(5 Супени лажици)

Црвено вино(50 Милилитри)

Путер(50 Грама)

Цимет

ПОДГОТОВКА

)За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во блендер ставете ги сите јаткасти плодови, 1 лажица мед и сувите сливи и блендирајте додека сите состојки се соединат.
  2. Јаболките измијте ги и исушете ги, па внимателно издлабете ги во средината (дршките и семките).
  3. Потоа наполнете ги со смесата и ставете ги во плех.
  4. Направете прелив од 4 лажици мед и од виното – мешајте додека медот се растопи и со тоа прелијте ги јаболките.
  5. Посипете ги со цимет и додајте по малку путер на секое јаболко.
  6. Печете ги на 180 степени околу 20 минути и сервирајте ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: